Wat zijn de oorzaken van vocht in huis? Na verloop van tijd kan een natte kelder veel meer worden dan een ergernis. Het water en vocht maken van de kelder een broedplaats voor schimmel en meeldauw. Wanneer het overtollige vocht in de kelder onbewaakt wordt achtergelaten, kan dit de luchtkwaliteit in het hele huis aantasten. In feite komt veertig procent van de lucht die u boven inademt uit de kelder of kruipruimte. Stressvolle omstandigheden, slechte luchtkwaliteit en investeringsverlies zijn slechts een handvol van de problemen die water in de kelder kan veroorzaken.

  • De gemiddelde kosten van het werk dat nodig is om een nieuw funderingsdrainagesysteem te installeren in een kelder met significante waterproblemen bedragen gemiddeld $7.900 in het Midwesten, volgens de National Association of Waterproofing and Structural Repair Contractors. Er zijn echter minder dure reparatiemogelijkheden beschikbaar, afhankelijk van de oorzaken van de wateroverlast.

Het kan erg belangrijk zijn om vochtproblemen goed op te lossen

Om de juiste reparatieoplossing te vinden is de eerste stap te bepalen hoe het water de kelder binnenkomt. In situaties waar de funderingsmuren van binnenuit worden blootgelegd en het water vaak de kelder binnenkomt, vergt het een minimale inspanning om de bron van het lek te vinden. Veel voorkomende voorbeelden van gebieden waar water kan doorsijpelen zijn funderingsscheuren, buisdoorvoeringen en zelfs door poreus beton of metselwerk.

Welke oorzaken hebben vocht in de kelder precies?

De oorzaak van meeldauw en schimmel in een kelder is echter niet zo gemakkelijk te achterhalen. Vocht kan worden aangevoerd met vochtige lucht die condenseert als het de koude keldermuren bereikt of het kan door scheuren in de betonnen plaatvloer van de kelder sijpelen. Maar veel mensen vragen ons nog steeds hoe kun je vocht in de kelder oplossen?

  • Wanneer de funderingslekkage achter gipsplaten of lambriseringen zit, blijft deze vaak onopgemerkt, totdat de muffe geur die gepaard gaat met schimmel en meeldauw een onaangename realiteit wordt. Weer de oorzaak van het vocht in een kelder is een duidelijk lek, of een probleem in verband met vochtigheid het probleem moet worden gecorrigeerd om een gezonde leefomgeving in uw huis te bieden.

RELATED ARTICLES

Châteaux du Royaume du Kerry

L’Irlande est tout aussi réputée pour ses manoirs pour ce qu’elle vaut pour sa Guinness et ici dans le Kerry, vous découvrirez les deux en générosité, mais la population locale s’incline vers la Guinness jusqu’aux forteresses. La plupart des palais irlandais sont fabriqués en pierre…